5 luni de așteptare pentru o programare de pașaport la ambasada din Irlanda

Anul trecut prin decembrie am făcut starea civilă și am reușit să îmi schimb doar buletinul cu noul nume. Am pașaport, dar nu îl mai pot folosi pentru că este pe alt nume. Cum nu locuiesc în România am zis să îmi fac programare pentru un nou pașaport la Ambasada României din Irlanda.

Am avut o surpriză nu prea plăcută, chiar deloc, una șocantă. Data disponibilă pentru programare 17.08.2022, adică 5 luni de așteptare pentru a putea să-mi fac pașaport la ambasadă.

Mi-am făcut programarea pentru că am nevoie de pașaport cât mai repede, pentru că, mi-am propus că la final de an să aplic pentru viză, să pot călători în America. Cu siguranță o să mă răzgândesc și o să-mi anulez cererea de programere și o să zbor spre Sibiu sau București, să-mi fac acolo pașaportul și să mă întorc înapoi, cea mai rapidă soluție.

Oare de ce există această ambasadă? Cui îi este de folos? Am văzut foarte mulți oameni care se plâng de serviciile pe care le oferă, de aroganța celor care lucrează la ambasadă și de termenele lungi de așteptare pentru documente care se pot face foarte rapid. Ambasada României din Irlanda este mai mult de formă, să ne mândrim că avem și noi o ambasadă aici, în Irlanda. În schimb, cetățenii nu prea sunt mulțumiți de serviciile oferite de ei. Inclusiv eu, am primit un mare șoc când am văzut dată disponibilă pentru un pașaport.

Încă un motiv să aplic pentru a doua cetățenie, pentru că lucrurile se întâmplă mult mai rapid aici. Chiar dacă nu sunt cetățean irlandez, pur și simplu știu sistemul și rapiditatea lucrurilor, ceea ce în România nu există așa ceva. Sper să reușesc să îndeplinesc „things to do” pentru acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *