Avem și noi ferme de troli în România

Se tot discută zilele aceastea despre fermele de troli din Rusia și alte țări, care fac propagandă pro rusă. Dar de ce să nu discutăm și despre fermele de troli din țara noastră, avem și noi, încă prea multe. Este cineva interesat de existența acetor ferme de troli? Cu siguranță! Cei care administrează astfel de ferme câștigă foarte mulți bani cu ajutorul anumitor persoane și partide politice care au nevoie de promovare, iar fermele de troli fac promovarea foarte eficientă.

Am fost și eu într-o astfel de afacere acum câțiva ani. Am oferit diferite servicii de promovare pe social media și într-o vreme aveam cereri de la diferite persoane care aveau diferite funcții la diferite instituții publice. Totul a fost legal, cu contract și plata conform contractului. Țin minte că eram foarte ocupat și trebuia să mă ocup de câteva sute de conturi, totul era într-un fel automat, dar exista o verificare zilnică și necesita câteva ore. Am renunțat când mi-am dat seama că nu este bine ceea ce fac, iar pe urmă altcineva mi-a luat locul.

Avem și noi fermele noastre de troli. În fiecare județ se regăsesc astfel de ferme, dimensiunea este diferită, eu am administrat o mică fermă, dar cunosc persoane care se ocupă 24-24, iar numărul conturilor este imens de mare. Informațiile false sunt distribuite fără pauză, dar și mesaje de susținere pentru anumite partide, persoane, servicii, afaceri și așa mai departe. Se câștigă bani, dar nu poți să depinzi mereu de veniturile acestor afaceri, la un moment dat se încheie tot și trebuie să pornești de la zero. În plus, poți avea probleme penale, nu tocmai plăcute.

Am adăugat un screenshot aici despre o astfel de știre care a circulat zilele astea pe facebook. La cât mai multe astfel de știri, să descoperim fiecare fermă din România. Aștept momentul în care Georgică o să răspundă pentru fiecare faptă săvârșită, dar mai durează foarte mult până se vor găși toate faptele și încă mulți ani în care o să se plimbe pe la tribunale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *