Nu îmi place să primesc cadouri

Nu pot să mint că nu îmi plac cadourile, din contră, sunt un mic copil cu un zâmbet larg atunci când trebuie să primesc un cadou. Urăsc unele cadouri pe care le primesc pentru simplu fapt că, așa cum îmi place mie să spun, sunt cadouri de „hai să scap și de el”. Ce sunt cadourile „hai să scap și de el”? Sunt acele cadouri pe care le primești de la oameni care te cunosc foarte bine, dar îți oferă cadouri banale de care nu ai nevoie sau îți oferă ceva total greșit, ca mărime, de exemplu.

Am încercat să îmi educ familia atunci când vine vorba de cadouri și nu uit să menționez anual un singur lucru: nu îmi faceți cadouri articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte, nimic din aceste două categorii. Știu că nu este frumos să îi spui cuiva să nu îți facă un anumit cadou, dar în cazul meu, mi-am învățat lecția. Am primit de foarte multe ori astfel de cadouri (de ziua mea, de Crăciun, de ziua bărbatului șamd) și mereu primeam mărimea greșită. Iar eu nu îmi permit să ocup spațiu degeaba pentru un tricou prea mic sau prea mare, de exemplu. Îmi place să am doar lucruri pe care pot să le folosesc fără probleme, nu să le depozitez într-un dulap și să se pună praful.

Mai sunt cadourile care conțin alcool. De felul meu nu prea consum alcool. În casă am o singură sticlă de vin pe care o țin de câțiva ani, un vin foarte bun din Italia. Sunt persoane care cred că, o sticlă de vin sau orice altă băutură este cadoul perfect, pentru unul care nu consumă alcool.

Cam de asta urăsc să primesc cadouri. Primesc foarte multe cadouri de la soție, dar știe ce am nevoie. Chiar îi ofer idei cam ce aș avea nevoie. Avem o listă cu lucruri de care avem nevoie și știm exact ce putem să oferim cadou. Eu am o problemă cu hainele, nu prea am tricouri de oraș. Am trecut pe listă: îmi doresc un tricou de oraș, culoarea x, mărimea x, de la magazinul cutare. Așa este mult mai simplu pentru amândoi, să ne oferim cadouri utile de care avem nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *