Prea mulți se cred experți în ziua de azi

Nu o să fiu de acord cu nimeni care apără Rusia legat de ceea ce au provocat în Ucraina. Am șters fiecare „prieten” de pe Facebook și din lista de contacte care au o părere bună despre Rusia și de ceea ce fac ei. Nu, nu este normal, trebuie să fi bătut la cap să poți spune că Rusia face bine ce face, că Ucraina își merită soarta, că au furat de la noi teritorii și astfel de cuvinte de toată jena.

Au început să apară postări pe Facebook cât și alte rețele de socializare despre război, părerea unui neica nimeni despre război, despre Rusia, despre Ucraina și de ce SUA a provocat un așa război. Sunt oameni care nu au treabă cu politica, nu au treaba cu securitatea unei țări sau alte lucruri strategice, dar oamenii au dreptul să-și spună părerea, chiar dacă o spun fără cunoștințe. Avem prea multă libertate să spunem lucruri pe care nu le putem dovedi, avem libertatea să spunem cuiva că e prost, dar atunci când acel cineva vrea să dovedească că nu e prost este ignorat, îi sunt șterse comentariile și exclus din postarea respectivă.

Facebook a devenit un loc în care oamenii pot să-și spună părerea despre orice. O părere bună sau proastă, nu contează, dar avem acest drept. Chiar și vecinul meu care nu are școală are dreptul să-și spună părerea despre război și cum americanii vor distruge Ucraina și vor ajunge și la noi în țară, să ne distrugă viată. E dreptul lui, el știe mai bine, mai ales că a făcut armata acum zeci de ani în urmă, el le știe pe toate. Asta este facebook-ul în ziua de azi, locul în care oamenii pot să spună orice. Oamenii au prea multe drepturi și spun multe lucruri tâmpite, până când oare?

Ok, revenind la rețele sociale. Mi-am dezactivat toate conturile de rețele sociale. Nu am nevoie acum de ceea ce spune Măricică sau Ghiță, chiar nu mă interesează niște comentarii de la oameni cu opt clase, care se cred capabile să ofere informații „adevărate” despre situația din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *