Primul videoclip postat pe YouTube

Primul videoclip postat pe YouTube a fost intitulat „Me at the zoo” si a fost uploadat pe 23 aprilie 2005 de utilizatorul Jawed Karim. Acest videoclip dureaza 18 secunde si prezinta un tanar, Jawed Karim, care vorbeste despre elefantii de la zoo-ul San Diego.

Jawed Karim este unul dintre fondatorii YouTube, impreuna cu Chad Hurley si Steve Chen, care au lansat platforma in februarie 2005. Inainte de a crea YouTube, Karim a lucrat ca inginer software la PayPal.

In videoclipul „Me at the zoo”, Jawed Karim se prezinta si vorbeste despre cat de lungi sunt trompele elefantilor si ca acestea sunt „un lucru destul de impresionant.” El adauga ca elefantii sunt „foarte mari” si ca este „foarte impresionat” de acest lucru. Videoclipul este filmat cu o camera de calitate slaba si fara sunet.

Dupa ce a fost uploadat, acest videoclip a fost vazut de doar cateva zeci de persoane, dar cu trecerea timpului, YouTube a devenit rapid una dintre cele mai populare platforme de video sharing din lume. In prezent, exista milioane de videoclipuri postate pe YouTube, acoperind o varietate de subiecte, de la divertisment la educatie si stiri.

Este interesant de notat ca, desi este primul videoclip postat pe YouTube, acesta nu a fost intotdeauna disponibil public. In anul 2008, contul lui Jawed Karim a fost suspendat temporar din cauza unor probleme cu drepturile de autor, iar videoclipul „Me at the zoo” a devenit din nou accesibil dupa ce problemele au fost rezolvate.

In concluzie, primul videoclip postat pe YouTube, intitulat „Me at the zoo”, este o piesa importanta din istoria platformei si a marcat inceputul unei noi era pentru sharing-ul de video-uri online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *