Românii sunt nesimțiți când vine vorba de zboruri

Astăzi am citit un articol despre un zbor din Europa în care un român a fost arestat pentru că a făcut scandal în avion, nu mai știu exact în ce țară a fost arestat. Nimic anormal, românii sunt mereu cu nasul pe sus atunci când se află în avion. Ei trebuie să comenteze mereu, să facă scandal din orice, să-și bată joc de cei care lucrează pentru siguranța lor. Așa suntem noi, români!

Nu vreau să generalizez foarte mult pentru că nu este frumos, dar am puțină experiență atunci când vine vorba de călătorii în Europa și pot să îmi spun părerea în urma experiențelor mele. Am zburat de foarte multe ori în Europa și mereu mă simțeam foarte bine, dar atunci când trebuia să zbor din România sau spre România, mereu mă simțeam un mic impostor, un mic infractor.

De fiecare dată cineva se trezește să se certe cu cei care lucrează în avion, să comenteze despre orice, să ridice tonul, să nu poarte centura de siguranță, să meargă la toaletă când nu este permis și multe astfel de lucruri. Îmi aduc aminte acum câteva săptămâni când am zburat din Sibiu spre Dublin, a fost o angajată pe nume Alina, lucra ca și stewardesă. Ne-am întâlnit în autobuz după aterizare și am vorbit câteva minute bune despre experiența ei cu „români de calitate” care mereu fac probleme. Pur și simplu mi-a zis că de multe ori merge acasă și plânge că o proastă, din cauza încărcăturii emoționale din timpul zborului. Mi-a zis așa: marocanii îi fac cele mai mari probleme.

Este suficient să zbori oriunde în România și mereu o să găsești astfel de oameni, care fac probleme. Acesta este primul contact cu cei care vin la noi în țară, așa facem turism de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *